Предимства на безжичната клавиатура

- Aug 29, 2018-

Налично в световен мащаб

Спецификацията за безжичната технология Bluetooth е безплатна за използване от нашите световни компании. Производителите в много отрасли активно внедряват тази технология в своите продукти, за да намалят употребата на претрупани кабели за безпроблемна свързаност, стрийминг на стерео, предаване на данни или гласова комуникация. Технологията Bluetooth работи в честотната лента 2,4 GHz, индустриална, научна, медицинска радиочестотна лента (ISM), която не изисква лиценз. По тази причина няма такса за използване на технологията Bluetooth. Трябва обаче да се регистрирате при доставчика си на мобилни телефони, за да използвате GSM или CDMA, и не е необходимо да заплащате допълнителни такси за използване на технологията Bluetooth освен разходите за устройството.

Обхват на оборудването

Технологията Bluetooth се използва в безпрецедентна гама приложения, от мобилни телефони до автомобили до медицински устройства, а потребителите на тази технология варират от потребителите до индустриалните пазари до бизнеса. Силиконовите решения с ниска мощност, малък обем и ниски разходи позволяват технологията Bluetooth да се използва дори при много малки устройства. Проверете списъка с предлаганите от нашите членове продукти в продуктовия каталог на Bluetooth и списъка с компонентни продукти.

Лесно се използва

Технологията Bluetooth е технология, която не изисква фиксирана инфраструктура и е лесна за инсталиране и настройка. Не ви е необходим кабел за свързване. Лесно е да използвате новите потребители - просто разполагайте с продукт с марка с Bluetooth, проверете наличните профили и се свържете с друго Bluetooth устройство, което използва същия профил. Последващият процес на ПИН е толкова просто, колкото работата на банкомат. Когато сте извън, можете да вземете персоналната си мрежа (PAN) с вас и дори да се свържете с други мрежи.

Глобални спецификации

Безжичната технология Bluetooth е най-широко поддържаният, най-универсалният и сигурен безжичен стандарт на пазара днес. Процесът на квалификация в световен мащаб проверява дали даден продукт на даден член отговаря на критериите. От пускането на спецификацията за Bluetooth през 1999 г. повече от 4000 компании са станали членове на Bluetooth Special Interest Group (SIG). Същевременно броят на Bluetooth продуктите на пазара се е удвоил бързо. Броят на продуктите се е удвоил за четири последователни години, а броят на инсталираните базови станции може да достигне 500 милиона в края на 2005 г.