Новак: Какво е DLP технология и DMD чип?

- Dec 06, 2018-

При закупуване на проектор, Вие често ще видите колоната дисплей технология в проектор спецификация лист поговорка "DLP технология" или "DMD чип". Какво означават те?


На първо място "DLP" е един от сегашните технологии за масовите проекция, и друг мейнстрийм проекция technology е 3LCD technology. В момента DLP проектори и 3LCD прожектори заемат повече от 90 % от пазарния дял в проектори, продавани по света. Например плоските Телевизионния пазар е доминиран от LCD телевизори и плазмени телевизори.

DLP TI


Новак: Какво е DLP технология и DMD чип?


Емблемата на DLP проектор тялото показва, че това е проектор DLP

DLP projector


Буквално "DLP" е съкращение на "Цифрови светлинно шествие", което е цифров лека обработка, което означава, че технологията първо цифрово обработва изображението сигнал и след това проекти светлината.

Така че какво е "DMD"? "ДМД" е съкращение от "Цифрови Micromirror устройство", който се нарича "Цифрови Micromirror чип" на китайски. Това е цифров micromirror компонент, разработен от TI (Texas Instruments, САЩ). DLP технология изисква използването на МДД като първична обработка на критичен компонент за прилагане на цифрови оптична обработка.


DLP проектори използват различни DMD чипове за различни приложения на проекция

TI DLC display technology


Като един от най-популярните проекция наличните технологии днес, DLP технология е напълно цифров дисплей технология за надеждност, предоставя най-доброто качество на изображението за широка гама от продукти, включително потребителите, търговски, домашни и професионални проектори и цифрово кино проектори (DLP кино). ). В момента повече от 50 на световните топ проекция и дисплей производители започнаха DLP базирани продукти.

● DLP pico проектант

DLP pico projector

DLP микрочип използва същата технология като цифрово кино, но свиване размера му с размера на стафиди е допринесъл за успеха на DLP в областта на микро-проекция. Със своята микро проекция чип технология DLP помага основните си партньори вградите малки DLP микро проекция чипове в преносими устройства, аксесоари за преносими компютри, играчки и смартфони, позволява възможността за преглед във всяка ситуация.


● DLP образователни, домашни и търговски проектори

DLP MINI PROJECTOR

DLP технология се превърна в стандарт за редица новаторски проектори на пазара, с уникална форма фактор, лека размер, висока яркост проекция и разумна цена. Всички DLP предно прожектиране проектори дава изображения с изключително качество и надеждност несравним картина. DLP представи на света първата lampless LED домашно огнище театър проектант и първата 3D проектор. На 3D и LED функциите на проектор данни се въвеждат в класните стаи и конферентни зали за засилване на интерактивно обучение опит.


● DLP театърDLP Projector

С подкрепата на Холивуд директори, режисьори и филмови компании, от първоначалните филма към цифрови прожекции технология, към реализация на 3D с единствен прожекторен решение DLP театър е довело тенденцията на развитие на технология за възпроизвеждане на филм. DLP е известно да предоставят безпрецедентна картина качество, включително и възможността за осветяване на яркостта на най-голямата аудитория екрана, напълно съвместим с DCI стандарти, както и ултра висок контраст. В допълнение DLP може да значително намаляване на смущения (като ghosting) и технически проблеми този друг конкурент, технологии не може да реши. През август 2010 г. DLP обяви старта на DLP кино 4K чип подобрение, което ще създаде най-ярките и най-ефикасният цифров проектор.