IPTV set-top box срещу Smart TV - По-интелигентният избор?

- Nov 28, 2018-


IPTV приемник срещу Smart TV? Веднъж луксозни, телевизорите са част от стандартното оборудване на практика във всяка хотелска стая от доста време. Въпреки това, едва наскоро технологията за напредъка позволява на телевизорите да станат повече от просто скъпо струващо развлечение за гостите. Тъй като все по-нарастващата широколентова интернет връзка твърдо прави интернет преобладаващия канал за доставка на телевизионно съдържание, телевизорите вече не предлагат изцяло ново ниво на преживяване за гостите, но и невероятна нова възможност за директно достигане до хотелите и да съобщават своите услуги на своите клиенти.


iptv set top box


Има два начина за използване на подобрените възможности на така наречената телевизия по интернет протокол (или IPTV) в хотелите. Това може да стане или чрез отделно устройство, наречено IPTV set-top-box (IPTV STB), свързано към телевизора, или чрез така наречения Smart TV, който има вече вградена IPTV функция.


iptv set top box


Този лист показва някои предимства и недостатъци на STB и SMART TV клиентски устройства.

Характеристика Компютърна приставка УМЕН ТЕЛЕВИЗОР
Избор на телевизионни модели всеки телевизор Ограничено само за SMART модели
Контрол върху операционната система пълен отдалечен достъп Ограничен или не е налице
Централизирана подкрепа напълно поддържан Ограничен или не е налице
Дневник и диагностика отдалечено събиране Ограничен или не е налице
Наличност на DRM популярна DRM, лесна за внедряване на нови DRM Ограничено до избора на SMART TV доставчика
Конвергенция Изисквайте повече кабели за свързване на STB към телевизора По-малко кабели, всичко-в-едно устройство
Нови функции всеки телевизор Ограничено само за SMART модели
4K поддръжка пълна подкрепа Ограничен или не е налице
Производителност на потребителския интерфейс Без забележимо забавяне Може да покаже закъснение
Лекота на управление Същите инструменти за управление за различни модели Всеки модел изисква различен подход
Поправяне на грешки STB фърмуерът постоянно се обновява и лесно се поправя Собственият софтуер е трудно да се поправи или актуализира
Интеграция с решения на трети страни напълно налични Ограничен или не е налице

IPTV STBs , от друга страна, много по-добре се справят с развиващото се IPTV поле. Като цяло, те не са обвързани с собственически решения, а не с Smart TV и следователно могат да предложат по-широк обхват на IPTV съдържание от самото начало. И ако дадена телевизионна кутия остарее или спре да работи поради повреда, е по-удобно и много по-евтино да се замени само кутията, отколкото да се замени целият телевизор, както би било при Smart TV.

Въпреки предимствата на Smart TV с интегрирани IPTV решения , специализирани IP-телевизори не само осигуряват по-добра работа с IPTV съдържание за потребителя, но и предлагат гъвкавост, която не може да бъде намерена или не е планирана в момента мач.


Интересувате се от повече информация за STB и Smart TV Hospitality TV решения?

За да вземете правилно решение коя Hospitality TV Solution да избере, ще бъдете поканени да се свържете с LIONSTAR IPTV консултанта. И двете телевизионни решения ще бъдат представени пред вас и плюсовете и минусите на двете решения ще бъдат обсъдени по-задълбочено, за да бъдат напълно разбрани. Моля, попълнете формата или напишете имейл на lionstariptv@foxmail.com.