Как да поддържате приставка

- Apr 18, 2019-

Защо някои хора използват телевизионни кутии по-малко от една година

и имали редица проблеми?


OXFORD е съставила някои много практични методи за поддръжка за всички, надявайки се да помогне на всички.

Тъй като повечето телевизионни кутии нямат бутона "изключване", сега ще вземем пример за телевизионна кутия H96.

H96 TV Box (4)

  1. Изключете и изключете захранващия адаптер. Навикът на много потребители е да използват дистанционното управление за директно изключване на телевизионната кутия и телевизора. По това време кутията и телевизора са в състояние на готовност и все още консумират енергия, което също е много опасна практика. Правилният начин да направите това е да изключите захранването на телевизора и след това да изключите адаптера на телевизора.

  2. Избягвайте изваждането на картата с памет по време на използване на телевизионната кутия. Тези, които са използвали смарт телефони, знаят, че много мобилни телефони не поддържат "горещо включване" и същото важи и за телевизионните кутии. Особено когато погледнем локалното видео, което заема много памет, изключването на картата с памет по време на употреба ще повреди дънната платка на кутията и ще доведе до срив на системата. Правилният начин е да извадите картата с памет след стартирането на видеото.

  3. Опитайте се да свържете телевизионната кутия с мрежов кабел. Въпреки че мрежовите телевизионни приемници като телевизионната кутия H96 поддържат както безжична, така и Ethernet мрежа, най-добре е да се използва кабелна мрежа за свързване на телевизионната кутия, която осигурява стабилност на мрежата и осигурява гладко видео.

  4. Не поставяйте кутията на телевизора до мощния уред. Домакинските уреди като аудиото, които имат силни електромагнитни смущения, могат да причинят нестабилност на WIFI на телевизионната кутия или да предизвикат пръски при гледане на видео.

  5. Избягвайте честото включване и изключване на интерфейса на телевизионната кутия. Честото вмъкване и отстраняване може да доведе до лош контакт или повреда на интерфейса, което също може да доведе до навлизане на прах и да повлияе на нормалната работа на кутията.

  6. Гарантиране на стабилна среда на мощност. За често използвани уреди, стабилното въвеждане на напрежение е ключът към поддържането на нормалната им работа. Нестабилното напрежение може лесно да причини увреждане на части в кутията. Като цяло, захранващото напрежение на дома е 220V, така че при закупуване на гнездо за кутия е по-добре да се използва контакт със стабилна функция за напрежение, за да се защити стабилният вход на захранването на кутията.

  7. Не поставяйте телевизионната кутия в мазна, влажна среда. Дългосрочната експозиция на електронни продукти във влажна среда може да доведе до ръжда и корозия на металния лист на дънната платка, което засяга нормалното използване на функциите му и значително намалява живота на кутията.

  8. Не покривайте предмети като картон върху кутията на телевизора или поставяйте телевизионната кутия в скрит ъгъл. Такава позиция за позициониране не е благоприятна за безжичното приемане на телевизионната кутия, което причинява блокиране на телевизионната кутия, когато гледа видеото.


Ако имате някакви въпроси по време на използването, добре дошли да ни пишете на info@oxfordsz.com.